Mérgező emberek?

poisonNem azokra gondolok most itt, akik következetesen folyamatosan negatív hatással vannak az életünkre, őket lehet megfelelően a helyükön kezelni. „Ellenségek” Tudod, mire számíthatsz tőlük.

Mérgező ember igazán az,  aki a barátunknak nevezi magát, mégis sokszor bánt. Szánt szándékkal vagy anélkül, de belevágja a hátadba azt a láthatatlan tőrt, amit folyamatosan élezget ilyen-olyan dolgokkal. És milyen könnyű ilyen dolgot találni, amikor az ember élete romokban hever!

Ismerek ilyen embert. Talán nem is egyet, de egyikük kiemelkedően mérgező tud lenni. A baráti társaságom tagja...

Soha nem látja be, ha nem neki van igaza, inkább a szőnyeg alá söpri a dolgokat. Nem is veszi észre, milyen arrogánsan viselkedik a másik emberrel, mennyire lenézi, csak mert neki könnyen mennek a dolgok.

Az a legrosszabb az egészben, hogy tud elképesztően kedves és „cuki” lenni és ilyenkor mindig úgy érzem, hogy rossz ember vagyok, mert kerülöm, vagy nem tartom annyira barátnőmnek, mint a társaság másik részét.

Óvatos vagyok vele, de nem haragudhatok rá, mert ilyen a természete. Mérgező. Számomra. Nyilván, ha hasonlóan menne minden, mint neki, akkor ezek a dolgok nem kerülnének a felszínre. Elfogadom, amennyire tudom, és próbálom elérni, hogy a fájdalmat okozó szavai ne érjenek el.

Share:
spacer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése